top of page

Žemlovka s tvarohem

Doba přípravy:

Doba vaření:

30 minut

Porce:

Úroveň:

Snadné

Recept sestry Marty

Suroviny

  • starší rohlíky

  • mléko

  • jablka

  • tvaroh

  • vajíčko

  • máslo

Postup

  • Nakrájíme si starší rohlíky na tenké plátečky, což je důležité, namočíme v mléce a naklademe na vymazaný pekáč.

  • Na ně dáme vrstvu nakrájených jablek, opět vrstvu rohlíků a navrch připravený tvaroh. Navrch proto, že šťáva z tvarohu prosaje spodní vrstvy a spojí se s jablky a jídlo tím dostane zvláště dobrou chuť.

  • Navrch přikryjeme tenkými plátky rohlíků, polijeme rozkverlaným vajíčkem, pokropíme rozpuštěným máslem a dáme zapéci.

  • Nemáme-li právě tvaroh, můžeme udělat z nouze jenom s jablky (žemlovka s jablky) nebo naopak, nemáme-li jablka, uděláme pouze s tvarohem.


Žemlovka s tvarohem
Žemlovka s tvarohem
Žemlovka s tvarohem
Žemlovka s tvarohem
Josef Zezulka

Oficiální stránky

Biotroniky a filozofie Bytí Josefa Zezulky

www.josefzezulka.cz

© Tomáš Pfeiffer. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv další šíření obsahu webové stránky, zejména formou kopírování či dalšího zpracování bez předchozího písemného souhlasu jsou zakázány.
Kontakt

Tomáš Pfeiffer

Soukenická 21

110 00  Praha 1

 

Tel.: +420 222 311 141

Email: info@josefzezulka.cz

Webové stránky

www.dub.cz

www.mkz2023praha.cz

www.sanator.cz

www.itcim.cz

www.nfjz.cz

Odběr novinek

© 2019 Společenství Josefa Zezulky

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
bottom of page