
Mírně obtížné
Dagmar Mrajcová
Kichrí (Kičrý) s rýží a mungem
2. VARIANTA - RECEPT NA BĚŽNÉ CHUTNÉ JEDNODUCHÉ JÍDLO K OBĚDU NEBO VEČEŘI.
Běžně používám při ájurvédském pobytu i v běžném životě, když potřebuji rychle uvařit a přitom vím, že toto jídlo zasytí, je lehké na trávení a většinou je i rychle připravené. Možná znáte Kičrí, někdy se píše Kičarí, někde Kichrí, mohlo by se to i česky nazvat rizoto s mungdahlem nebo čočkou.
Mírně obtížné
Dagmar Mrajcová
Kichrí (Kičrý) s rýží a mungem
1. VARIANTA - RECEPT NA OČISTNÉ LEHKÉ JÍDLO V JEDNOM HRNCI.
Nasytí, vyživné a přitom čistí. Běžně používám při ájurvédském pobytu i v běžném životě, když potřebuji rychle uvařit a přitom vím, že toto jídlo zasytí, je lehké na trávení a většinou je i rychle připravené. Možná znáte Kičrí, někdy se píše Kičarí, někde Kichrí, mohlo by se to i česky nazvat rizoto s mungdahlem nebo čočkou.
Snadné
P.K.
Pomazánka z fermentovaného tofu-natto/tofu
Natto obsahuje kulturu Bacillus subtilis, který štěpí bílkoviny pomalu na aminokyseliny a současně ničí antinutriční látky obsažené v soje i jiných potravinách. Fermentace je základní postup, kromě např. namáčení a vylouhování, výměny vody při vaření, jak zlepšit využitelnost potravin. Proto mě experimenty s fermentací přivedly na tento nápad. Výrobce tofu za nás udělá první kroky k získání výživného proteinu ze soji, přidá koření . Jediné co musíme udělat je vybrat tofu, které nám chutná, najemno nastrouhat....viz postup!