top of page

Buchtičky s krémem

Doba přípravy:

Doba vaření:

40 minut

Porce:

Úroveň:

Mírně obtížné

Recept sestry Marty

Suroviny

2 vejce

mléko

cukr

2 dkg droždí

0,5 kg polohrubá mouka

5-8 dkg máslo


Krém:

500 ml mléka

1-2 žloutky

kávová lžička máslo

3-4 kávová lžička hladká mouka

vanilková nebo citrónová příchuť

Postup

  1. Zaděláme si těsto jako na buchty, ale na dobré buchty.

  2. Ušleháme 2 vajíčka s cukrem do zpěnění.

  3. Do hrnečku v sladkém mléce dáme rozpustit 2 dkg droždí.

  4. K ušlehaným vajíčkům přidáme 1/2 kg mouky, zaděláme tímto mlékem s droždím

  5. a přidáme 5-8 dkg másla.

  6. Necháme zkynouti.

  7. Potom lžicí vykrajujeme malé buchtičky (těsto děláme raději řidší než hustší).

  8. Buchtičky klademe na pomaštěný pekáč, dobře mezi sebou promastíme a pečeme do růžova.

  9. Upečené rozdělíme jednotlivě na talíře na porce a polijeme krémem, který připravíme takto:

do 1/2 l mléka, které podle chuti osladíme, přidáme 1-2 žloutky, malou kávovou lžičku syrového másla a 3-4 vrchovaté lžičky hladké mouky. Můžeme přidat příchuť vanilkovou nebo citronovou, ale jenom z kůry.

Takto připravené mléko zakverláme a postavíme na plotnu. Jestliže se některá kuchařka bojí, může je postaviti do kastrolu s horkou vodou a v této vodě kverlat na prudkém ohni (bez vody jen na mírném ohni), až krém zhoustne. Pak jej sejmeme, chvilku kverláme, aby krém prochladl, a polijeme připravené buchtičky. Toto jídlo není neznámé, jenom opomíjené.


Buchtičky s krémem
Buchtičky s krémem
Buchtičky s krémem
Buchtičky s krémem
Josef Zezulka

Oficiální stránky

Biotroniky a filozofie Bytí Josefa Zezulky

www.josefzezulka.cz

© Tomáš Pfeiffer. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv další šíření obsahu webové stránky, zejména formou kopírování či dalšího zpracování bez předchozího písemného souhlasu jsou zakázány.
Kontakt

Tomáš Pfeiffer

Soukenická 21

110 00  Praha 1

 

Tel.: +420 222 311 141

Email: info@josefzezulka.cz

Webové stránky

www.dub.cz

www.mkz2023praha.cz

www.sanator.cz

www.itcim.cz

www.nfjz.cz

Odběr novinek

© 2019 Společenství Josefa Zezulky

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
bottom of page