top of page

Jablka v županu

Doba přípravy:

Doba vaření:

Porce:

Úroveň:

Snadné

Recept sestry Marty

Suroviny


Postup

Oloupáme větší jablka, nakrájíme kolečka asi půl cm silná, střed vykrojíme

a obalujeme v připraveném těstíčku. Ušleháme vejce (na 1 vejce asi 3 polévkové lžíce mléka) a asi tolik mouky, aby bylo těsto řídké jako na kapání. Jablka obalená v těstíčku smažíme na rozpáleném oleji do růžova a podáváme k rýžové kaši a pod.


Těstíčko můžeme připravit i takto:

do malé sběračky mléka rozkverláme 1 žloutek, málo

osolíme, přidáme mouky jako na kapání, z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těstíčka, v němž obalujeme jablka a smažíme v oleji.



Jablka v županu
Jablka v županu
Jablka v županu
Jablka v županu
Josef Zezulka

Oficiální stránky

Biotroniky a filozofie Bytí Josefa Zezulky

www.josefzezulka.cz

© Tomáš Pfeiffer. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv další šíření obsahu webové stránky, zejména formou kopírování či dalšího zpracování bez předchozího písemného souhlasu jsou zakázány.
Kontakt

Tomáš Pfeiffer

Soukenická 21

110 00  Praha 1

 

Tel.: +420 222 311 141

Email: info@josefzezulka.cz

Webové stránky

www.dub.cz

www.mkz2023praha.cz

www.sanator.cz

www.itcim.cz

www.nfjz.cz

Odběr novinek

© 2019 Společenství Josefa Zezulky

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
bottom of page