top of page

Jablka v županu

Doba přípravy:

Doba vaření:

Porce:

Úroveň:

Snadné

Recept sestry Marty

Suroviny


Postup

Oloupáme větší jablka, nakrájíme kolečka asi půl cm silná, střed vykrojíme

a obalujeme v připraveném těstíčku. Ušleháme vejce (na 1 vejce asi 3 polévkové lžíce mléka) a asi tolik mouky, aby bylo těsto řídké jako na kapání. Jablka obalená v těstíčku smažíme na rozpáleném oleji do růžova a podáváme k rýžové kaši a pod.


Těstíčko můžeme připravit i takto:

do malé sběračky mléka rozkverláme 1 žloutek, málo

osolíme, přidáme mouky jako na kapání, z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těstíčka, v němž obalujeme jablka a smažíme v oleji.



Jablka v županu
Jablka v županu
Jablka v županu
Jablka v županu
bottom of page