top of page

Kynuté knedlíky

Doba přípravy:

Doba vaření:

8 minut

Porce:

20 kusů

Úroveň:

Mírné obtížné

Recept sestry Marty

Suroviny

hrubá mouka

sůl

mléko

droždí

vejce

povidla nebo různé ovoce


Posyp:

tvaroh, mák, perník, oříšky, cukr, máslo

Postup

  • Připravíme si hrubou mouku, osolíme a zaděláme vlažným mlékem.

  • Na 1/2 kg mouky 2 dkg droždí, necháme vykynout v hrnečku ve vlažném mléku.

  • Přidáme vajíčko, dobře vypracujeme asi tak tuhé těsto jako na buchty. Je dobře těsto dvakrát vypracovat.

  • Z vykynutého tvoříme bochánky; buďto je plníme povidly nebo různým ovocem, čerstvým nebo zavařeným. Možno je vařit také prázdné, a v tom případě je podáváme polité borůvkovým kompotem nebo jinou zavařeninou.

  • Důležité je vaření. Knedlíky musí být dobře vykynuté; házíme je do vařící vody.

  • Po 4 minutách je obracíme a vaříme další 4 minuty.

  • Opatrně je vyjmeme a každý knedlík uprostřed dvěma vidličkami roztrhneme.

  • Sypeme tvarohem, mákem, perníkem, oříšky, nebo pocukrujeme a omastíme.


Kynuté knedlíky
Kynuté knedlíky
Kynuté knedlíky
Kynuté knedlíky
Josef Zezulka

Oficiální stránky

Biotroniky a filozofie Bytí Josefa Zezulky

www.josefzezulka.cz

© Tomáš Pfeiffer. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv další šíření obsahu webové stránky, zejména formou kopírování či dalšího zpracování bez předchozího písemného souhlasu jsou zakázány.
Kontakt

Tomáš Pfeiffer

Soukenická 21

110 00  Praha 1

 

Tel.: +420 222 311 141

Email: info@josefzezulka.cz

Webové stránky

www.dub.cz

www.mkz2023praha.cz

www.sanator.cz

www.itcim.cz

www.nfjz.cz

Odběr novinek

© 2019 Společenství Josefa Zezulky

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
bottom of page