

Suroviny
špenát
cibule
hladká mouka
mléko nebo sladká smetana
česnek
Těsto na palačinky
vejce
mléko
hladká mouka
sůl
Postup
Špenát opereme, povaříme v malém množství osolené vody a necháme okapat.
Na masovém strojku umeleme.
Na kousku másla necháme zpěnit cibulku, přidáme trochu mouky a zalijeme vodou ze špenátu.
Přidáme rozemletý špenát a necháme chvíli povařit.
Můžeme přidat trochu smetany nebo dobrého mléka a kousek utřeného česneku.
Palačinky:
Rozkverláme vajíčka, trochu mléka, málo osolíme, přidáme trochu mouky a pečeme tenké palačinky. Na jedno vajíčko počítáme 3 lžíce mléka a 3 kávové lžičky mouky. Z tohoto množství jsou asi 3 palačinky. Do hotových palačinek vložíme asi 3 lžíce špenátu a přeložíme. Podáváme na talíři vždy dvě takto připravené palačinky a doprostřed mezi ně trochu opečených brambor.