top of page

Plněné cukety s vegetariánským masem

Doba přípravy:

20 minut

Doba vaření:

30-40 minut

Porce:

6

Úroveň:

Mírně obtížné

Veronika Maříková

Suroviny

3 střední cukety

500 g mletého vegetariánského masa (např. z Alberta nebo Lidlu)

1 cibule

2 stroužky česneku (může být více, podle Vaší chuti)

2 lžíce rajčatového protlaku

sůl

pepř

1 lžička pálivé nebo sladké papriky

2 lžíce hladké mouky

1 vejce

150 g strouhaného sýra

olej

Postup

  1. Do hluboké pánve dáme olej, cibuli nakrájenou na kostičky a lehce osmažíme.*

  2. Přidáme vegetariánské maso, česnek, protlak, pepř, papriku, sůl a pepř. Promícháme, dusíme.

  3. Cukety podélně rozkrojíme na poloviny. Dužinu vydlabeme lžící. Nakrájíme ji na kostičky a přidáme ke směsi. Chvilku dusíme, až je cuketa poloměkká.

  4. Přidáme hladkou mouku, dobře promícháme a odstavíme.

  5. Asi za 5 minut do směsi vmícháme celé vejce.

  6. Směsí naplníme vydlabané cukety, které rozložíme vedle sebe do hlubšího pekáče. Podlijeme je vodou do výšky cca 1 cm.

  7. Posypeme strouhaným sýrem (také je možné polovinu sýra vmíchat přímo do směsi a druhou nasypat navrch).

  8. Pečeme na 180-200°C (je možné pekáč zakrýt např. alobalem, který odstraníme až na posledních 10 minut).


Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.


* Při Zezulkově dietě smažení nahradíme dušením na troše vody.

Plněné cukety s vegetariánským masem
Plněné cukety s vegetariánským masem
Plněné cukety s vegetariánským masem
Plněné cukety s vegetariánským masem
Josef Zezulka

Oficiální stránky

Biotroniky a filozofie Bytí Josefa Zezulky

www.josefzezulka.cz

© Tomáš Pfeiffer. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv další šíření obsahu webové stránky, zejména formou kopírování či dalšího zpracování bez předchozího písemného souhlasu jsou zakázány.
Kontakt

Tomáš Pfeiffer

Soukenická 21

110 00  Praha 1

 

Tel.: +420 222 311 141

Email: info@josefzezulka.cz

Webové stránky

www.dub.cz

www.mkz2023praha.cz

www.sanator.cz

www.itcim.cz

www.nfjz.cz

Odběr novinek

© 2019 Společenství Josefa Zezulky

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
bottom of page