top of page

Závin s jablky (tažený)

Doba přípravy:

Doba vaření:

30 minut

Porce:

Úroveň:

Mírně obtížné

Recept sestry Marty

Suroviny

  • 500 ml mouky

  • 1 vejce

  • 2 skořápky vlažné vody

  • oříšek másla

  • strouhanka

  • jablka

  • skořice

  • cukr

Postup

Připravíme si na vál půl litru mouky, 1 vajíčko a 2 skořápky vlažné vody, jako oříšek velký kousek másla

a vypracujeme těsto, nepříliš tuhé, vláčné. Poklopíme teplým rendlíkem nebo teplým kamenným hrncem

a necháme půl hodiny odpočinout. Pak vyválíme válečkem a nakonec vytáhneme na pomoučeném ubruse. Pokropíme tukem, posypeme strouhanou houskou, strouhanými jablky, cukrem a skořicí. Stočíme dohromady a do růžova upečeme.


Závin s jablky (tažený)
Závin s jablky (tažený)
Závin s jablky (tažený)
Závin s jablky (tažený)
Josef Zezulka

Oficiální stránky

Biotroniky a filozofie Bytí Josefa Zezulky

www.josefzezulka.cz

© Tomáš Pfeiffer. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv další šíření obsahu webové stránky, zejména formou kopírování či dalšího zpracování bez předchozího písemného souhlasu jsou zakázány.
Kontakt

Tomáš Pfeiffer

Soukenická 21

110 00  Praha 1

 

Tel.: +420 222 311 141

Email: info@josefzezulka.cz

Webové stránky

www.dub.cz

www.mkz2023praha.cz

www.sanator.cz

www.itcim.cz

www.nfjz.cz

Odběr novinek

© 2019 Společenství Josefa Zezulky

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
bottom of page