Zeleninové ptáčky

Doba přípravy:

Doba vaření:

30 minut

Porce:

Úroveň:

Snadné

Recept sestry Marty

Suroviny

  • housky

  • mléko

  • cibule

  • vejce

  • máslo

  • hlávka kapusty nebo zelí

Postup

  • Připravíme si dobrou nádivku ze zbylých suchých housek. Housky máčíme v mléce a s přidáním maličko bledé cibulky, ušlehaných vajíček a kousku másla.

  • To vše spojíme v tuhou masu.

  • V horké vodě dobře spaříme listy kapusty nebo zelí, necháme zchladnout a do těchto listů zabalíme vždy část nádivky. Do středu listu možno balit po čtvrtce vařeného vajíčka.

  • Roličky dáme do vymazaného a houskou vysypaného pekáčku, pokapeme trochou másla a dáme zapéci do trouby.

  • Jako příkrm může být bramborová kaše, rýže i krupky.

  • Jako salát se hodí především hlávkový salát nebo z červené řepy, celeru, květáku a pod. Kupujeme-li nakládanou zeleninu na salát, je dobře ji před použitím zalít vodou, nechat povařit a teprve takto povařenou a změklou upravit podle chuti jako salát, neboť v tom stavu, v jakém ji většinou kupujeme, bývá našemu zdraví nebezpečná.


Zeleninové ptáčky
Zeleninové ptáčky
Zeleninové ptáčky
Zeleninové ptáčky