top of page

Zeleninové ptáčky

Doba přípravy:

Doba vaření:

30 minut

Porce:

Úroveň:

Snadné

Recept sestry Marty

Suroviny

  • housky

  • mléko

  • cibule

  • vejce

  • máslo

  • hlávka kapusty nebo zelí

Postup

  • Připravíme si dobrou nádivku ze zbylých suchých housek. Housky máčíme v mléce a s přidáním maličko bledé cibulky, ušlehaných vajíček a kousku másla.

  • To vše spojíme v tuhou masu.

  • V horké vodě dobře spaříme listy kapusty nebo zelí, necháme zchladnout a do těchto listů zabalíme vždy část nádivky. Do středu listu možno balit po čtvrtce vařeného vajíčka.

  • Roličky dáme do vymazaného a houskou vysypaného pekáčku, pokapeme trochou másla a dáme zapéci do trouby.

  • Jako příkrm může být bramborová kaše, rýže i krupky.

  • Jako salát se hodí především hlávkový salát nebo z červené řepy, celeru, květáku a pod. Kupujeme-li nakládanou zeleninu na salát, je dobře ji před použitím zalít vodou, nechat povařit a teprve takto povařenou a změklou upravit podle chuti jako salát, neboť v tom stavu, v jakém ji většinou kupujeme, bývá našemu zdraví nebezpečná.


Zeleninové ptáčky
Zeleninové ptáčky
Zeleninové ptáčky
Zeleninové ptáčky
Josef Zezulka

Oficiální stránky

Biotroniky a filozofie Bytí Josefa Zezulky

www.josefzezulka.cz

© Tomáš Pfeiffer. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv další šíření obsahu webové stránky, zejména formou kopírování či dalšího zpracování bez předchozího písemného souhlasu jsou zakázány.
Kontakt

Tomáš Pfeiffer

Soukenická 21

110 00  Praha 1

 

Tel.: +420 222 311 141

Email: info@josefzezulka.cz

Webové stránky

www.dub.cz

www.mkz2023praha.cz

www.sanator.cz

www.itcim.cz

www.nfjz.cz

Odběr novinek

© 2019 Společenství Josefa Zezulky

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
bottom of page